HBTQ-Café

HBTQ-Header 2
RFSL Sundsvall driver HBTQ-Café på Unga Magasinet.

RFSLs  mötesplats för unga i Sundsvall
Kultur- och fritidsnämnden beviljade RFSL Sundsvall 680 000 kronor för att under två år driva en verksamhet för hbtq-ungdomar – homosexuella, bisexuella, trans- och queerpersoner – på Unga Magasinet.

Den 16 januari 2016 slog vi upp dörrarna till ett café och mötesplats för hbtq-ungdomar mellan 16 och 25 år. Verksamheten kommer bedrivas i Unga Magasinets lokaler på måndagar 15 – 22 och lördagar 16 – 24. Projektet är ett samarbete mellan RFSL Västernorrland och Unga Magasinet.

Syftet med caféet är att ungdomar som identifierar sig som hbtq+ ska ha en trygg mötesplats – en frizon dit en kan komma precis som en är och slippa ifrågasättanden. På många av cafékvällarna kommer det vara aktiviteter som pyssel, workshops om olika teman inom hbtq, bokcirklar och mycket mer! I nuläget finns inget liknande i närheten av Sundsvall, men det finns ett stort behov. De flesta unga hbtq-personer blir osynliggjorda, en del av dem även trakasserade och mobbade, bara för att de existerar och inte följer samhällets normer eller förväntningar.

Under våra öppetkvällar kommer vi pyssla med:
Workshops, pysselkvällar, bokcirklar och spel m. m…

Öppettider 
Måndagar 15.00-22.00
Lördagar   16.00-24.00

3/6 – 21/8 Sommarstängt.

Kommande event
Se vår evenemangssida för kommande event…

Kontaktperson: Linda Tegnerud tel 0738776158
Webbplats: www.rfsl.se/sundsvall
F
acebook: facebook.com/rfsl.sundsvall

Arr: RFSL Sundsvall i samarbete med Unga Magasinet
rfsl_sundsvall_logga-100 Svart och röd logotyp-100